Ervaringen

Evaring van een patiënt uit Hilvarenbeek:

Ik kom regelmatig op de prikpost in Hilvarenbeek. Mijn man zeker al wel meer dan 20 jaar. Eerst bij Apotheek Beekdal en later bij Thebe de Clossenborch.

Alhoewel het Elisabeth ziekenhuis niet ver van ons woonadres ligt vinden we het toch prettiger om in het dorp zelf bloed te laten prikken.
Het parkeren is gemakkelijker en ik hoef niet zo ver te lopen maar dat vind ik toch niet de belangrijkste reden. We vinden het prikken in het dorp veel gemoedelijker en persoonlijker. In het ziekenhuis kennen we niemand van het personeel en hier op de post voelt het gelijk zo vertrouwd als je de prikzuster kent. Wij kennen Marian al lange tijd hier van de post en toen ik een paar jaar geleden net thuis was uit het ziekenhuis, kwam ze zelfs thuis prikken. Dan ben je blij met een bekend gezicht die oprechte belangstelling voor je heeft; dat doet je dan zo goed!

 

Ervaring van een patiënt uit Dongen:

Al zo’n twee tot drie jaar word ik geprikt voor trombose.
Ik kan me herinneren dat ik de eerste keer in Tilburg geprikt ben en toen bleek dat ik gewoon in mijn eigen woonplaats Dongen geprikt kon worden.

De prikpost is voor mij om de hoek dus dat is nog eens extra fijn.
Omdat ik vaak op een vaste dag geprikt wordt ontmoet ik meestal dezelfde prikster en dat is heel prettig. Je leert elkaar op den duur een beetje kennen en de prikster vraagt regelmatig hoe het met mij gaat en is altijd in voor een gezellig praatje.
Ik hoop hier nog lang op deze manier gebruik van te kunnen maken.

 

Een mooi compliment van een tevreden patiënt:

‘Vanmorgen heb ik bloed moeten laten prikken en naar aanleiding daarvan laat ik graag mijn mening over Diagnostiek Brabant aan jullie weten. Heb dus net eens jullie website bezocht en vindt dat er voldoende informatie op staat. De plaatsen waar geprikt wordt staan ook duidelijk vermeld. De lijst met prijzen van onderzoeken zijn wel eens interessant om te weten. Een folder is misschien leuk maar ik vind het niet echt nodig mensen die jullie moeten hebben vinden jullie toch wel via de huisarts of internet. Het geld kan beter aan de verpleegkundigen besteed worden. Een extraatje!
 
Over de verpleegsters en verplegers van DB die hier in Udenhout bloed af komen nemen, kan ik niets anders dan goeds zeggen. Ze stellen je altijd gerust, houden je tijdens het prikken goed in de gaten en prikken gelukkig snel en pijnloos.
Ik zie het wel eens bij mijn moeder, zij woont in een andere regio met andere verpleegkundigen en ik vind ze daar soms niet erg aardig en een beetje hardhandig. Ik ben zeer tevreden over Diagnostiek Brabant.’

 

DB is erg blij met onderstaande "pluim" die wij onlangs ontvangen hebben:

Wij willen u graag laten weten dat onze diabetes-patiënten het als zeer prettig en klantvriendelijk ervaren dat zij voor hun te maken fundusfoto terecht kunnen in een vertrouwde omgeving: hun eigen huisartspraktijk.

In samenwerking met Erica van Zon, andere medewerkers van DB en onze assistentes hebben we een en ander logistiek mogelijk gemaakt en reeds twee keer een dag(deel) in kunnen plannen. Ook de uitvoering ervan verliep zonder problemen. Dit tot tevredenheid van alle partijen.

Wellicht een idee voor andere praktijken? In elk geval een aanrader!

Met vriendelijke groet,
Carolien Smit en Natascha van Tilborgh
team POH gezondheidscentrum Pannenhoef