Uitbreiding DB: samenwerking Bravis ziekenhuis van start per 1 februari

Op donderdag 13 december 2018 hebben het Bravis ziekenhuis en Diagnostiek Brabant (DB) een samenwerkingsovereenkomst getekend. Vandaag, 1 februari, zijn we officieel van start. Volgende week ontvangen we dan ook graag de eerste patiënten op een DB prikpost in de regio West-Brabant waarna het bloed wordt vervoerd naar de laboratoria van Bravis. Van aanvraag tot uitslag! We zijn trots dat we, naast de samenwerking met het ETZ ziekenhuis, nu ook in deze nieuwe regio de lokale zorgketen gaan versterken. 

Bravis levert eerste lijns diagnostiek aan huisartsen in West-Brabant (regio Bergen op Zoom / Roosendaal). Vanuit de wens om de kwaliteit van dienstverlening te verbeteren is deze samenwerking ontstaan. In DB heeft Bravis een partner met dezelfde visie:
 
  • Het bieden van kwaliteit door hoogwaardige, betrouwbare diagnostiek in de buurt waardoor de lokale zorgketen wordt versterkt (regionaal).
  • Het verbinden van de eerstelijns diagnostiek van huisartsen (en andere verwijzers) met de specialistische kennis van het Bravis ziekenhuis.
  • Het ontzorgen van patiënten door hen snel te voorzien van uitslagen en het ontzorgen van huisartsen door hen te faciliteren. 

Vandaag, 1 februari officiële start van de samenwerking

Vanuit een huisartsenpraktijk in de regio West-Brabant is de eerste bestelling van labformulieren en materialen al binnengekomen bij ons KCC. Vanaf dit moment ontvangen we de eerste patiënten op een DB prikpost in de regio West-Brabant. Patiënten worden geholpen door voor hen bekende gezichten met een nieuw DB-jasje. Het bloed wordt (zoals voorheen) vervoerd naar de laboratoria van Bravis. Van aanvraag tot uitslag! We zijn trots dat we, naast de samenwerking met het ETZ ziekenhuis, nu ook samenwerken met het Bravis ziekenhuis.