Nieuws

Nascholing huisartsen 9 oktober: "bariatrie gaat vooral over levensstijl"

Nascholing huisartsen 9 oktober: "bariatrie gaat vooral over levensstijl"

Het multidisciplinaire team van het Obesitas Centrum ETZ bestaat uit verpleegkundig specialisten, internisten, gastrointestinaal chirurgen, diëtisten, psychologen en fysiotherapeuten De scholing op 9 oktober jl. gaf een kijkje in de 'keuken' van de bariatrie. Ruim 20 huisartsen woonden deze nascholing bij en waren enthousiast. Zij beoordeelden de bijeenkomst met een gemiddelde van een 8+.

Lees verder »

Nieuwe aanvraagformulieren radiologie ETZ in webshop

De aanvragenformulieren radiologie ETZ zijn weer op papier te bestellen via de webshop. Aangepast zijn de lay-out en de telefoonnummers van de radiologieafdeling ETZ. Wij verzoeken u om de oude formulieren niet meer te gebruiken omdat de informatie daarop niet meer van toepassing is.

Lees verder »
Aanpassingen aanvraag anemie protocol

Aanpassingen aanvraag anemie protocol

Vanaf juli 2019 is de aanvraag anemie protocol ETZ herzien. Hierbij is gebruik gemaakt van de NHG-NVKC richtlijn anemiediagnostiek in de eerste lijn. 

Lees verder »

ETZ- Uitnodiging bijeenkomst Bariatrie 9 oktober

Diagnostiek Brabant nodigt u (huisartsen, praktijkondersteuners en praktijkmanagers), in samenwerking met het ETZ en het Obesitas Centrum uit voor een interactieve bijeenkomst met als centraal thema; Bariatrie.

Programma bijeenkomst Bariatrie.

Aanmelden kan tot 4 oktober 2019 via: secretariaat@diagnostiekbrabant.nl onder vermelding van uw naam en BIG-registratienummer.

Lees verder »

Resultaten klanttevredenheidsonderzoek

De resultaten van het klanttevredenheidsonderzoek onder huisartsen en verloskundigen in regio ETZ zijn bekend. Bekijk hier de infographic en voor meer informatie het rapport. 

Lees verder »

Bravis- Geslaagde scholingsavond doktersassistenten

Afgelopen maandag 24 juni was de nascholing voor doktersassistenten in de aula van Bravis, locatie Bergen op Zoom. We kijken tevreden terug op deze eerste gezamenlijke scholing van Diagnostiek Brabant en Bravis. Het was een leerzame bijeenkomst die goed bezocht is door 60 deelnemers. Sandra van Amelsfoort, algemeen directeur van Diagnostiek Brabant, opende de bijeenkomst met een nadere kennismaking van Diagnostiek Brabant. 

 

Lees verder »

ETZ- Nieuwe bestelwijze POCT-materialen

Vanaf heden kunt u via de webshop POCT-materialen bestellen. Het huidige bestelformulier komt hiermee te vervallen. Via de webshop onder ETZ POCT-materialen kunt u eenvoudig zien welke materialen er te bestellen zijn. De bestelling zal uiterlijk binnen 2 werkdagen aan u geleverd worden. Bij een spoedbestelling graag even contact opnemen met het klantcontactcentrum.

Lees verder »

ETZ- Terugblik scholingsavond doktersassistenten 3 april

Op 3 april heeft de scholingsavond van DB voor doktersassistenten plaats gevonden. De opkomst was enorm, maar liefst 110 doktersassistenten waren aanwezig deze avond. Het was een leerzame avond met de volgende onderwerpen; Labonderzoek en uitslagen door Remco Horsen, klinisch chemicus ETZ en Onvervulde kinderwens door Esther Geenen, fertiliteitsarts, en Peggy van der Sanden, verpleegkundig consulent fertiliteit.

De volgende scholing voor doktersassistenten staat gepland op

Lees verder »

ETZ- Geen controle-afname meer nodig bij gebruik Coaguchek INR-Strips

In oktober 2018 hebben het KCHL en de Trombosedienst besloten om bij een hoge INR uitslag, deze waarde te controleren met een veneuze afname. Dit was het gevolg van een probleem met de CoaguChek strips, waardoor er in sommige gevallen onacceptabel grote verschillen werden gezien tussen de Coaguchek en laboratoriumwaarden. De Coaguchek wordt gebruikt in zowel het ETZ als bij thuisprikken door Diagnostiek Brabant en bij het zelfmeten door patiënten van de Trombosedienst.

Lees verder »
Uitbreiding DB: samenwerking Bravis ziekenhuis van start per 1 februari

Uitbreiding DB: samenwerking Bravis ziekenhuis van start per 1 februari

Op donderdag 13 december 2018 hebben het Bravis ziekenhuis en Diagnostiek Brabant (DB) een samenwerkingsovereenkomst getekend. Vandaag, 1 februari, zijn we officieel van start. Volgende week ontvangen we dan ook graag de eerste patiënten op een DB prikpost in de regio West-Brabant waarna het bloed wordt vervoerd naar de laboratoria van Bravis. Van aanvraag tot uitslag! We zijn trots dat we, naast de samenwerking met het ETZ ziekenhuis, nu ook in deze nieuwe regio de lokale zorgketen gaan versterken. 
Lees verder »