Nieuws

Contracten zorgverzekeraars 2018

DB is rond met alle zorgverzekeraars. We voldoen aan de klant en kwaliteitscriteria van de zorgverzekeraars en zijn tarieven overeengekomen die passen bij het beleid van de zorgverzekeraars. De NZA tarieven voor 2018 staan op onze website. Dit zijn de maximale tarieven per verrichting. Over het algemeen zijn wij met uw zorgverzekeraar lagere prijzen overeen gekomen. Deze verschillen per zorgverzekeraar. 
Lees verder »

Wijzigingen prikposten

Onlangs heeft een aantal wijzingen rondom de prikposten plaatsgevonden. Wij hebben nieuwe prikposten geopend, maar ook posten moeten sluiten.

Lees verder »

DB wordt beoordeeld met een 8,9!

Uit het patiënttevredenheidsonderzoek blijken onze patiënten zeer tevreden te zijn over onze dienstverlening. We worden beoordeeld met een gemiddeld cijfer van 8,9. Een mooi cijfer waar we trots op zijn!

Lees verder »

Wat doen we voor u?

DB streeft naar een kwalitatief goede dienstverlening voor u als patiënt. Hiervoor hebben wij zogeheten prestatie-indicatoren opgesteld. Eén van deze prestatie-indicatoren is dat we de eerste bloedafname graag willen laten slagen. In het derde kwartaal van 2017 haalde we dit in bijna alle gevallen (99,9%).  Een mooi resultaat!
 

Lees verder »

Bloedafname direct pinnen of contant betalen? Dat kan.

Het kan zijn dat u voor een bloedafname direct moet betalen. Dit omdat u niet verzekerd bent(buitenland) of omdat u om een andere reden niet wil dat de betaling via de verzekering loopt.
Contante betaling of per pin kan met ingang van heden op prikpost Padua (Hoefstraat 197).

Lees verder »

Wijzigingen prikposten

Per 7 november opent DB in Alphen een nieuwe prikpost. Deze is gevestigd bij HAP van de Wiel, Raadhuisstraat 35 in Alphen. Openingstijden: dinsdag en donderdag van 8:00-9:00 uur.    

Per 1 december opent DB bij Horus Huisartsenzorg, Lage Witsiebaan 39 in Tilburg een prikpost. Openingstijden: ma t/m vrij 7:30-9:00 uur.             

 

Lees verder »

Wat doen we voor u?

 

DB streeft naar een kwalitatief goede dienstverlening voor u als patiënt. Hiervoor hebben wij zogeheten prestatie-indicatoren opgesteld. Eén van deze prestatie-indicatoren is dat we de eerste bloedafname graag willen laten slagen. In het tweede kwartaal van 2017 haalde we dit in bijna alle gevallen (99,8%).  Een mooi resultaat!
 

Lees verder »

Nieuwsbrief juni 2017

 

Recent is er weer een nieuwsbrief toegestuurd aan de huisartsen en verloskundigen in onze regio. De volgende onderwerpen komen aan bod: - Barning/ HPV nieuwe richtlijnen, - Revisie (papieren) lab formulier, - Digitalisering DB: routes thuisprikken gedigitaliseerd, - Missende informatie bij microbiologische aanvragen, - Nascholing huisartsen 18 september,- Fundusfotografie, - Lab koppeling,  - Wat doen we voor onze patiënten?

U kunt de nieuwsbrief in zijn geheel inzien via deze link.


 

Lees verder »

Twee nieuwe leden Raad van Toezicht Diagnostiek Brabant

Door het vertrek van twee zittende leden van de Raad van Toezicht van Diagnostiek Brabant (DB) zijn per 1 juni jongstleden twee nieuwe leden benoemd. Ten behoeve van de portefeuille Kwaliteit is dit Luc Harms. En vanuit de portefeuille 2e lijn is dit Anita Wydoodt.

 

Lees verder »

Maatschappelijk verslag 2016 gepubliceerd

Onlangs is ons maatschappelijk jaarverslag gepubliceerd. Hierin leest u meer over DB als organisatie. Onder andere het profiel van DB, het bestuur, toezicht, bedrijfsvoering  en beleid worden verder toegelicht. U kunt het maatschappelijk verslag hier lezen.

Lees verder »