Nieuws

Wijziging inloop Radiologie

Het nieuwe Elektronische Patiënten Dossier dat het ETZ op 31 maart in gebruik neemt, vraagt om een uniforme werkwijze. Voor Radiologie betekent dit dat de inloopmogelijkheden voor patiënten gelijk moeten worden getrokken. Daarmee komt het inloopspreekuur echografie voor patiënten op ETZ Waalwijk te vervallen per 31 maart. Radiologisch onderzoek wordt vanaf 31 maart alleen nog op afspraak gedaan.

Lees verder »

EPIC: 30 maart ETZ zondagsdienst

Prikposten DB zijn geopend op 30 maart. Het ETZ houdt een zondagsdienst vanwege livegang EPIC. Spoedpatiënten worden wél gezien op de poliklinieken. U kunt spoedpatiënten insturen via de reguliere weg, zoals op iedere andere werkdag. ETZ doet op 30 maart alleen radiologische spoedonderzoeken. U kunt op 30 maart u materiaal voor Pathologie en Microbiologie gewoon aanbieden aan de koerier van DB.

Lees verder »

Nabepaling via Zorgdomein

Vanaf 1 maart komt de aanvraag voor nabepalingen beschikbaar via Zorgdomein. Mocht u als verwijzer een nabepaling aan willen vragen belt u zoals voorheen naar het klantcontact centrum en hier wordt gekeken of de nabepaling nog mogelijk is. Hierna vraagt u de nabepaling aan via Zorgdomein. Deze werkwijze is ingevoerd omdat de aanvraag herleidbaar moet zijn naar de aanvragend arts. Instructies voor het aanvragen van een nabepaling kunt u hier nalezen.

Lees verder »

Geen toegang tot ZIS

In navolging op eerdere berichtgeving willen we u informeren over het feit dat het token waarmee u uitslagen etc. kunt inzien in het huidige ziekenhuisinformatiesysteem niet meer werkt. Zoals bekend gaat ETZ over op een nieuw ziekenhuisinformatiesysteem. De tokens zijn niet meer gekoppeld aan dit systeem.
 

 

Lees verder »

Nieuwe website!

Welkom op de nieuwe website van Diagnostiek Brabant!

Lees verder »

Wijziging methode calprotectine

De bepaling van calprotectine in feces wordt gebruikt als eerste screening bij patiënten met diarree en buikklachten. Lage calprotectine concentraties in feces worden gemeten bij patiënten met prikkelbare darmsyndroom (IBS). 
Lees verder »

Contracten zorgverzekeraars 2018

DB is rond met alle zorgverzekeraars. We voldoen aan de klant en kwaliteitscriteria van de zorgverzekeraars en zijn tarieven overeengekomen die passen bij het beleid van de zorgverzekeraars. De NZA tarieven voor 2018 staan op onze website. Dit zijn de maximale tarieven per verrichting. Over het algemeen zijn wij met uw zorgverzekeraar lagere prijzen overeen gekomen. Deze verschillen per zorgverzekeraar. 
Lees verder »

Wijzigingen prikposten

Onlangs heeft een aantal wijzingen rondom de prikposten plaatsgevonden. Wij hebben nieuwe prikposten geopend, maar ook posten moeten sluiten.

Lees verder »

DB wordt beoordeeld met een 8,9!

Uit het patiënttevredenheidsonderzoek blijken onze patiënten zeer tevreden te zijn over onze dienstverlening. We worden beoordeeld met een gemiddeld cijfer van 8,9. Een mooi cijfer waar we trots op zijn!

Lees verder »

Wat doen we voor u?

DB streeft naar een kwalitatief goede dienstverlening voor u als patiënt. Hiervoor hebben wij zogeheten prestatie-indicatoren opgesteld. Eén van deze prestatie-indicatoren is dat we de eerste bloedafname graag willen laten slagen. In het derde kwartaal van 2017 haalde we dit in bijna alle gevallen (99,9%).  Een mooi resultaat!
 

Lees verder »