Nieuws

HPV triagen bij vervolguitstrijkjes nav Bevolkingsonderzoek 2016

Er is gebleken dat er onduidelijkheid heerst over de rol van HPV bij het oude BVO cervix. Wij willen  bij u graag nogmaals onder de aandacht brengen hoe wij volgens de landelijke richtlijn omgaan met het vervolgbeleid bij vrouwen die in het Bevolkingsonderzoek van 2016 (= oude BVO) als uitslag een pa2/3a1 hadden en welke in 2017 herhaald worden.

Lees verder »

Bloedafnames voor de NIPT Trident 2 studie

Vanaf 1 april  is het mogelijk  voor zwangere cliënten om de Nipt- test af te laten nemen.
De NIPT (Niet Invasieve Prenatale Test) binnen de Trident 2 studie, is een nieuwe test waarbij het bloed van de moeder wordt gebruikt om te testen of het ongeboren kind mogelijk Down-, Edwards- of Patausyndroom heeft. Voor de bloedafname ten behoeve van een NIPT kunt u terecht bij enkele bloedafname locaties in regio Tilburg.

Lees verder »

Nieuwsbrief 2017

Onlangs is er weer een nieuwsbrief toegestuurd aan de huisartsen en verloskundigen in onze regio. De volgende onderwerpen komen aan bod: - Nascholing huisartsen 20 maart jl, - Missende informatie bij microbiologische aanvragen, - Einde COPD spreekuur op DB locatie Lage Witsiebaan, - Urinepotjes met vacutainersysteem, - Klanttevredenheidsonderzoek binnekort, - Wat doen we voor onze patiënten?

U kunt de nieuwsbrief in zijn geheel inzien via deze link.

Lees verder »

Wijzigingen prikposten DB

 

Verhuizing prikpost apotheek Vrijhoeve;
Maandag 10 april starten we in het nieuwe GC Vrijhoeve, Raadhuisplein 4, 5161 CG Sprang-Capelle (het oude Rabobankgebouw). De prikpost apotheek Vrijhoeve (Raadhuisplein 1) is hiermee opgeheven.
De priktijden blijven hetzelfde, dagelijks van 8.00 tot 9.00 uur.

Uitbreiding prikpost Blaak; M.i.v. dinsdag 18 april zijn de nieuwe prikposttijden 8:15-9:45 uur.

Lees verder »

Resultaten tevredenheidsonderzoek website

Onlangs voerden we een tevredenheidsonderzoek uit onder patiënten over onze website. De enquête werd verstuurd naar 236 patiënten. De totale respons was 74. Hiervan waren 40 enquêtes volledig voltooid. Hieronder volgt een korte samenvatting van de resultaten.
 

Lees verder »

Gezondheidsmarkt Koetshuis groot succes!

 

Op 18 maart vond wederom  een gezondheidsmarkt plaats in Het Koetshuis in Waalwijk. Alle disciplines die praktijk houden in het Koetshuis konden zich presenteren tijdens deze middag, dus ook Diagnostiek Brabant. Bij de stand van Diagnostiek Brabant konden bezoekers het glucosegehalte in het bloed laten testen.

Lees verder »

Eenvoudiger menu Diagnostiek aanvragen per 14 febr.

Zoals Zorgdomein via haar eigen nieuwsbrief ook al heeft gecommuniceerd wordt het aantal mogelijkheden in het menu voor het aanvragen van diagnostiek teruggebracht van 39 naar 8. Hierdoor wil Zorgdomein ervoor zorgen dat u de onderzoeken sneller gevonden krijgt. Via deze link ziet u een voorbeeld van het nieuwe menu.

Lees verder »