Bloedonderzoek

Wij verzorgen de bloedonderzoeken bij voorkeur bij u in de praktijk of vanuit een andere locatie zo dicht mogelijk bij uw patiënten in de buurt. Uw patiënten kunnen dan in een vertrouwde omgeving bloed laten prikken. Bekijk hier de prikpostlocaties.

Een medewerker van Diagnostiek Brabant (DB) verzorgt één of meerdere malen per week het bloedprikken. Dit vindt voornamelijk plaats in de ochtend, vóór 12 uur, zodat u in meeste gevallen dezelfde dag nog de uitslag ontvangt.

U kunt vertrouwen op de uitslag

De medewerker van DB voorziet de afnameformulieren en de bloedbuisjes van unieke coderingen, waardoor ze altijd te herkennen zijn. En natuurlijk gaan we zeer nauwkeurig met het afgenomen materiaal om. Na de bloedonderzoeken levert de medewerker het afgenomen bloed en eventuele andere materialen af in het laboratorium van het ziekenhuis in uw regio. In het laboratorium wordt het bloed geanalyseerd. Dezelfde dag vóór vijf uur heeft u de uitslag digitaal binnen. Voor sommige specifieke onderzoeken kan de tijd afwijken. Bijvoorbeeld CCP, chlamydia, TPHA etc. Hiervan duurt de uitslag maximaal 1 week.

Service aan huis

Is uw patiënt bedlegerig en niet in staat om de prikpost te bezoeken? Dan bezoeken wij uw patiënt aan huis. Neem daarvoor contact met ons op.