DTO

Diagnostiek Brabant (DB) vindt het belangrijk om nascholingsactiviteiten te organiseren om een bijdrage te leveren aan kwalitatieve en doelmatige zorg. Zo organiseren we regelmatig een Diagnostisch Toets Overleg (DTO) bij een HAGRO. Ook organiseren we nascholingen.

Wat is een DTO?

DB faciliteert in samenwerking met een inhoudsdeskundige van het ETZ (tbv regio Tilburg/Waalwijk) of Bravis (regio Bergen op Zoom/Roosendaal) de DTO bijeenkomsten. In een DTO wordt op basis van persoonlijke feedback (spiegelinformatie op individueel niveau) op het aanvragen van aanvullende diagnostiek bij een klinisch probleem, gecombineerd met het bespreken van de richtlijnen voor het betreffend probleem. Het doel is uiteindelijk om de kwaliteit van het aanvraaggedrag te verbeteren zodat die gedaan wordt conform landelijke richtlijnen.

Huisarts Rolf van de Kerkhof van HAGRO Sprang-Capelle/Waspik over het DTO anemie:

'Aan de hand van ingebrachte casuïstiek hebben we besproken wanneer we een anemieprotocol aan moeten vragen, een losse Hb-bepaling of een MCV protocol. De inhoudelijke kennis van de klinische chemicus geeft dan weer een ander licht op het multifactoriële probleem wat anemie natuurlijk is. Eén conclusie was bijvoorbeeld dat voor een controle van een anemie een Hb-bepaling voldoende is'.

Thema's

DB biedt meerdere DTO modules aan met de thema's:

  • Anemie;
  • Vitamine D;
  • Gal-leveraandoeningen;
  • Schildklier;
  • Urineweginfecties
  • SOA;
  • Schouder/mamma echo en/of röntgen.

Daarnaast zal vanaf begin 2019 de module nierinsufficiëntie gereed zijn. 

Contact

Indien u zich als HAGRO bij een DTO wilt laten ondersteunen door management DB en/of inhoudsdeskundige of u hebt suggesties voor een nieuw thema voor DTO dan kunt u contact met ons opnemen.