Betrouwbare diagnostiek in de buurt
Zoek uw prikpost:
 

Diagnostiek rondom chronische patiëntenzorg

In het kader van zorg op maat, efficiëntie van de zorg voor patiënten en het ontzorgen van uw huisartspraktijken biedt DB de benodigde diagnostische onderzoeken en administratieve ondersteuning bij het oproepen van chronische patiënten. Deze ondersteuning biedt DB voor diabetes mellitus II en CVRM. 

Wat kunnen wij voor u betekenen?

DB heeft, geïnitieerd vanuit het project lab-koppeling van de RCH (http://www.rchmbr.nl/), een aansluiting met het Keten Informatie Systeem (KIS) van Care2U zodat u uw patiënt kunt insturen voor lab-onderzoek via het KIS. DB regelt vervolgens voor uw dat uw patiënten worden opgeroepen met een gerichte datum als uitgangspunt en dat de (lab) onderzoeken worden uitgevoerd. 

Diabetes mellitus II: fundusfotografie en bloedcontroles

Voor het laten maken van een fundusfoto kunnen diabetespatiënten terecht op de Lage Witsiebaan (behandelkamer huisartsenpost). DB kan de fundusfotografie eventueel ook faciliteren in uw praktijk. Dit doen wij bij voldoende vraag. We gebruiken hiervoor een mobiele camera. De beschikbare ruimte in uw praktijk moeten wij kunnen verduisteren. De beoordeling van de fundusfoto’s wordt gedaan door de afdeling Oogheelkunde van het ETZ.  Voor het fundusonderzoek heeft DB een contract met de RCH. Voor bloedcontroles kan de patiënt terecht bij één van de ruim 70 prikposten van DB.

CVRM: cardiologische onderzoeken en bloedcontroles

Cardiologische functieonderzoeken worden uitgevoerd op de Lage Witsiebaan (behandelkamer huisartsenpost). U kunt patiënten met hart- vaatziekten doorverwijzen voor een ECG (hartfilmpje) in rust. Voor bloedcontroles kan de patiënt terecht bij één van de ruim 70 prikposten van DB.